ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΣ Κος ΤΣΕΛΙΟΣ

Δημοσιεύτηκε 1 Φεβ 2014

Αν επιβεβαιωθούν τα έγκυρα δημοσιεύματα (http://www.onalert.gr/stories/o-katadromeas-tselios-kai-i-thiteia-tou-os-ages) που προμηνύουν την αποχώρηση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ. Αθανασίου Τσέλιου μετά από 9 μήνες στο τιμόνι του Ελληνικού Στρατού, θα έχουμε να κάνουμε με τον πλήρη εξευτελισμό του θεσμού του Ελληνικού Στρατού με την πολιτική έγκριση δυστυχώς της θεσμοθετημένης Πολιτείας. 

Ο κ.Τσέλιος διαδέχθηκε τον κ. Γκίνη που αρχήγεψε για 8 μήνες και ο κ.Γκίνης τον κ.Ζαζιά που αρχήγεψε για 9 μήνες πριν αποχωρήσει μετά τις πιέσεις και εντολές όπως αναφερόταν στα δημοσιεύματα της εποχής από τον Υφυπουργό Αμύνας κ.Καράμπελα, τον οποίο και κατονομάζει ο κ.Κάντας στην τελευταία ειλικρινή ή μη απολογία του. Είναι βέβαιο ότι και ο συμπαθής στρατός της Ζιμπάμπουε δεν αλλάζει Αρχηγούς Στρατού κάθε 9 μήνες. Μήνες όσο και η θητεία ενός νεοσύλλεκτου στρατιώτη των 18 χρονών που ορκίζεται να θυσιαστεί για την Ελλάδα και το κάνει αν χρειαστεί. 

Προφανώς ο κ.Τσέλιος μαζί με τους δύο προκατόχους του που έφυγαν νωρίς έχουν τα ίδια ενοχλητικά χαρακτηριστικά. Δεν προωθεί τα συμφέροντα και τους αξιωματικούς διαχειριστές των λεηλατών της άμυνας και ονειροπόλων άλλων εποχών οπότε επίλεκτες Μονάδες του λεκανοπεδίου Αττικής ρύθμιζαν την κυκλοφορία και το Πολίτευμα της χώρας στους δρόμους της Αθήνας. Ενδεχομένως δε, αν δεν φύγει, να εκκαθαρίσει αυτούς του θύλακες της ντροπιαστικής εποχής που είτε από μέσα είτε απέξω έτσι και αλλιώς θα αναδειχθούν και θα καυτηριαστούν σύντομα για το καλό της Πατρίδας. Με ονοματεπώνυμα και με λογαριασμούς.

Αν επιπλέον ο κ.Τσίπρας υλοποιήσει την απειλή του και προκαλέσει την άνοιξη του 2015 βουλευτικές εκλογές καταψηφίζοντας την πρόταση για εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, τότε το πιθανότερο είναι ότι η όποια νέα Κυβέρνηση να επιθυμεί και έναν άλλον Αρχηγό Στρατού. Όλα τα παραπάνω μαζί με την άρνηση της πολιτικής ηγεσίας για αύξηση της θητείας, παρά τα διαπιστωμένα επιχειρησιακά κενά, πιστοποιούν ότι η πολιτική ηγεσία και εν γένει το πολιτικό σύστημα της χώρας καθώς και η κοινωνία ενδεχομένως βλέπουν τον ελληνικό στρατό ως μία άλλη «παχουλή» ΔΕΚΟ με πολλά ρουσφέτια και μικρές και μεγάλες προμήθειες που πολλοί θέλουν να λυμαίνονται. Έχει χαθεί η έννοια του Στρατού για την κοινωνία όπως υπήρχε εξ ορισμού στις γενιές του 1940 ή του 1910 και υπάρχει στις σύγχρονες γενιές των δυτικών κρατών της Ε.Ε. και τις ΗΠΑ.

Οι πολλές δεκαετίες με τα πολλά battlegroups και τις κορδέλες -αλλά χωρίς τα battles- προκαλούν θυμηδία στους συμμάχους και εχθρούς μας αδικώντας κατάφωρα την πλειονότητα του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων που δεν καθοδηγείται και δεν αξιολογείται από το σύστημα Κάντα αλλά μάχεται για τα ιδανικά του καθημερινά ώστε να διατηρήσει το αξιόμαχο του Στρατού μας. 

Είναι καιρός λοιπόν ο κ.Αβραμόπουλος και οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος να δείξουν το σεβασμό τους προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και την ηγεσία τους και να σταματήσουν να μετατρέπουν τους Αρχηγούς Στρατού σε θαλαμοφύλακες του Ελληνικού Στρατού που απλώς παραδίδουν τα κλειδιά μετά από μία στρατιωτική θητεία στον επόμενο μέχρι να βρεθεί ο θεσμοθετημένος ή μη εξυπηρετητής...