ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Τις θέσεις του για την Άμυνα της χώρας παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες δεν χαρακτηρίστηκαν για το ριζοσπαστισμό τους. Κοινότυπες διακομματικές θέσεις που σπάνια υλοποιούνται στην πράξη διαιωνίζοντας τα προβλήματα μέσα σε ένα πέπλο μίζας όπως αποκαλύπτουν ξεδιάντροπα και οι καταθέσεις των πρωταγωνιστών της περασμένης δεκαετίας.

Άμυνα με επίκεντρο τον άνθρωπο, αξιοκρατία και ελευθερίες. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ φαντάζεται ότι θα πρωτοπορήσει και δεν θα επεμβαίνει στις επιλογές της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας και των κρίσιμων τοποθετήσεων στις θέσεις μεταθέσεων και προμήθειας υλικών. Ενδεχομένως να επιλέγονται στρατιωτικοί ηγέτες ελέύθερα με λαϊκές ψηφοφορίες όπως έπραξε και ο σύντροφος Στάλιν μέχρι βέβαια να ξεκινήσουν οι μάχες και να αναθεωρήσει από τις συντριπτικές ήττες.

Πρότυπα προηγμένων στρατιωτικά ευρωπαϊκών χωρών. Προφανώς δεν διαφεύγει στο ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτοί οι προηγμένοι στρατοί επιχειρούν όπου καλεί το εθνικό συμφέρον της χώρας τους ανά την υφήλιο, χύνοντας το αίμα τους και κερδίζοντας το σεβασμό της κοινωνίας. Δεν φανταζόμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εννοεί προηγμένους στρατούς που δανειζόμαστε, τους εξοπλίζουμε και τους εκπαιδεύουμε για να τους κοιτάμε για την ειρήνη των λαών.

Θητεία με επιχειρησιακό προσανατολισμό. Ούτε και από τον ΣΥΡΙΖΑ κουβέντα για αύξηση θητείας. Μία θητεία εννέα μηνών εγκληματική μικρή κατά παράβαση του γράμματος και πνεύματος του Συντάγματος. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να δυσαρεστήσει τους νεαρούς ψηφοφόρους του που ενδεχομένως η εθνική συνείδηση τους να έρχεται και σε δεύτερη μοίρα σύμφωνα με τα διδασκόμενα στα βιβλία για τον αγώνα του προλεταριάτου.

Νέα δομή δυνάμεων από μηδενική βάση. Ένοπλες Δυνάμεις μικρότερες, ευέλικτες και πιο οικονομικές. Εξαγγελίες που έχουν καταντήσει ανάξιες πλέον ανάλυσης καθόσον η κομματική πολιτική ηγεσία σπανίως έχει τη βούληση να κλείσει έστω και ένα στρατόπεδο σε χωριό των ψηφοφόρων του. Η αντιμετώπιση του Στρατού ως άλλης μίας ΔΕΚΟ διακομματικά και διαχρονικά δεν εξηγεί πως αυτός ο μικρός και λιγότερο δαπανηρός Στράτος μπορεί να επιτευχθεί πλέον των προεκλογικών υποσχέσων  για μικρά παιδιά.

Αμυντική βιομηχανία: Ενιαίος φορέας Αμυντικής Βιομηχανίας υπό δημόσιο έλεγχο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο υπερασπιστής των εργατικών δικαιωμάτων δεν αναφέρει γιατί ο ελληνικός λαός πρέπει να δανείζεται και να πληρώνει ζημιογόνες αμυντικές βιομηχανίες. Μάλλον ξεχνάει ο ΣΥΡΙΖΑ τα μεγάλα οικονομικά εγκλήματα των αμυντικών βιομηχανιών του τόπου και τους σκοπούς που προφανώς εξυπηρετούσε όλα αυτά τα χρόνια η  επίκληση του ονόματος της Πατρίδας.

Εν κατακλείδι και χωρίς περεταίρω ανάλυση και στην Άμυνα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάτι νέο να διατυπώσει, ενώ δεν επιβεβαιώνει καν αυτά που έχει ως δεδομένα πετύχει η Ελλάδα μετά το Β'Π.Π. Δεν αναφέρεται στην παραμονή ή όχι του Στρατού στο ΝΑΤΟ και τον Ευρωπαϊκό Στρατό, δεν αναφέρεται σε επιχειρήσεις εθνικού συμφέροντος εκτός της χώρας, δεν αναφέρεται στην αύξηση της θητείας, δεν αναφέρεται εν τέλει στην κάθαρση επίορκων αξιωματικών που διευκόλυναν το παρακράτος τα χρόνια των εξοπλισμών και του λαθρεμπόριου καυσίμων που συνεχίζουν να θέλουν να έχουν τον έλεγχο.  

Τελικά οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι θέσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς ή μίας καπιταλιστικής Κυβέρνησης που θα ήθελε να γίνει;