ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ AMYNTIKH BIOMHXANIA: ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Υπουργού Άμυνας κ. Αβραμόπουλου να διασώσει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά η αμυντική βιομηχανία της χώρας αποτελεί ένα από τους πιο προβληματικούς τομείς της. Γεμάτη ζημιογόνες εταιρείες, αμφιλεγόμενους Προέδρους, απλήρωτους εργαζομένους και σιωπηλούς συνδικαλιστές αναζητεί την επιβίωσή της σε ένα καταχρεωμένο Κράτος.

Σε έναν τόσο κρίσιμο και ευαίσθητο τομέα της οικονομίας μας έχουν γίνει τραγικά λάθη λιγο πολύ γνωστά που αγγίζουν τα όρια της προδοσίας. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι η Ελλάδα που δαπάνησε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ εις βάρος της παιδείας και της υγείας των πολιτών της, ανταγωνιζόμενη στις αμυντικές δαπάνες τους ισχυρούς του ΝΑΤΟ επί χρόνια, κατάφερε σήμερα να μην έχει στην ουσία αμυντική βιομηχανία.

Για άλλη μία φορά εις το όνομα της Πατρίδας λεηλατήθηκε το δημόσιο χρήμα. Ισολογισμοί αμυντικών εταιρειών που δεν αντέχουν στην κριτική πρωτοετούς φοιτητή της ΑΣΟΕΕ σκέπαζαν επί χρόνια τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Στο τέλος κάθε αδιεξόδου με πολιτικές ρητορείες ο λαός επιβαρυνόταν τη συνέχιση της λειτουργίας των. Κάθε φορά δε με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διάσωσης ξαναγυρίζαμε εκεί από όπου ξεκινάγαμε και ο λαός ξαναπλήρωνε.

Η έννοια της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικής λειτουργίας εξαφανίστηκε από τις ζημιογόνες κρατικές βιομηχανίες αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι ο λογαριασμός βάσει των αρχών της διοίκησης του κουμμουνισμού με εντεταλμένους κομισάριους καταλήγει πάντα στην τσέπη των φορολογουμένων, ιδιαίτερα εκείνων των ρομαντικών που επιμένουν να μη φοροδιαφεύγουν.

Το ελληνικό Κράτος με τους αρμόδιους Υπουργούς του και κυρίως αυτόν που ρυθμίζει το χρήμα των φορολογουμένων οφείλει να εξασφαλίσει άμεσα με ενυπόγραφες δεσμεύσεις μία κερδοφόρα αμυντική βιομηχανία ανεξαρτήτως της μετοχικής της σύνθεσης που θα αποτελεί και εθνικό κεφάλαιο. 

Κάθε αναβολή ή ουτοπική διακήρυξη εις βάρος του χρήματος του λαού για την συντήρηση κρατικοδίαιτων εταιρειών και υπαλλήλων οφείλει να προβλέπει αντίστοιχα και τις νομικές συνέπειες των υποστηρικτών τους στην περίπτωση που σε λίγα χρόνια ο ελληνικός λαός με μαθηματική ακρίβεια κληθεί και πάλι ως πατριώτης να πληρώσει τις εθνικές ανωμαλίες και τις εσκεμμένες καθυστερήσεις ει βάρος της Άμυνας της χώρας…