ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Είναι γεγονός πως ουδείς πιο αχάριστος από αυτόν που έχει ευεργετηθεί, όπως λέει και ο σοφός λαός. Ειδικά μάλιστα εάν ο ευεργετηθείς αποκτήσει εξουσία, τότε εξελίσσεται ραγδαία σε ινστρούχτορα παλαιάς κοπής, ανεξάρτητα του νεαρού της ηλικίας του. Διότι ως γνωστόν η εξουσία διαφθείρει και όσο πιο νέος είναι κάποιος τόσο πιο γρήγορα τα άρρωστα κύτταρα της διαπλοκής εισρέουν μέσα του.   
    
Διότι ο νέος είναι πτωχός σε αντιστάσεις ή μπορεί και να παραπλανηθεί εύκολα από τους εκπαιδευμένους στην πολιτική και οικονομική διαφθορά. Όπως λένε και οι γονείς στα παιδιά τους «προσέξτε τις κακές παρέες». Το κοινό καλό της νέας εποχής δεν χτίζεται με φθαρμένα υλικά του παρελθόντος, ακόμη και αν οι αρχιτέκτονες του σχεδίου γνωρίζουν πολύ καλά από οικιστικές ή άλλου τύπου αναπτύξεις. 
Ο ευαγγελισμός της νέας εποχής απαιτεί ρήξη με το αποδεδειγμένα σαθρό παρελθόν που επιδιώκει να περάσει στο μέλλον ρουφώντας την ενέργεια του νέου, για να αποδειχτεί στο τέλος αυτό που ήταν πάντα, μία μαύρη τρύπα.
Η χώρα έπεσε πολλές φορές μέσα στις μαύρες τρύπες του ψηφιακού σύμπαντος που ήθελε να κατακτήσει. Αυτοί που την έθεσαν στη λάθος τροχιά συνεχίζουν να θέλουν συμμετοχή και στη νέα προσπάθεια. Έχουν αποκτήσει ρόλο και λόγο δίπλα σε αυτούς που έχουν κληθεί να χαράξουν τη νέα πορεία για να διαμορφώνουν τις συνθήκες προς όφελός τους.  Τα στοιχεία είναι αμείλικτα και υπάρχουν πολλά παραδείγματα τέτοιων ατοπημάτων. Το πιο πρόσφατο από όλα αφορά το δείκτη τεχνολογικής ετοιμότητας της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. 

Από το 2006 μέχρι και σήμερα τόσο η προ κρίσης Ελλάδα όσο και η μετά κρίσης Ελλάδα εμφανίζει μια σταθερή πορεία που κινείται μεταξύ «άσχημης και μέτριας επίδοσης» όσον αφορά την ψηφιακή ετοιμότητα της οικονομίας και της κοινωνίας της. Το κακό είναι πως οι ειδήμονες του παρελθόντος με τις επιδόσεις κάτω του μετρίου ανεξαρτήτως οικονομικής κρίσης ή όχι  παραμένουν παρόντες στο πλευρό των νέων ευαγγελιστών της τεχνολογικής ανάπτυξης. Τους καθοδηγούν, τους επηρεάζουν, τους ελέγχουν. 

Είναι πολλά τα δισεκατομμύρια ευρώ της ψηφιακής εποχής από το 2014 μέχρι το 2020 και η αποτυχία της επένδυσής τους για τη χώρα σημαίνει επιτυχία για την τσέπη και τα σκοτεινά σχέδια των ειδικών του παρελθόντος.