ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ

Τον άνθρωπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναζητά ο κ.Σαμαράς. Ακόμα και ο κ.Τσίπρας εκδήλωσε ενδιαφέρον πρόσφατα για αυτή την επιλογή σε μία απόπειρα καθορισμού του προσώπου. Η Ευρώπη ισχυροποιείται μαζί με το ευρώ και όλοι θέλουν πια να έχουν τον άνθρωπό τους στις Βρυξέλλες. Εδώ και η Χρυσή Αυγή διεισδύει στα έδρανα των κατακτητών με τους στρατηγούς της. Τα λεφτά της Ε.Ε. είναι πολλά και όλοι θέλουν να είναι στην πηγή. Να μπορούν να μεταδίδουν τα τεκταινόμενα πριν είναι αργά. Μόνο για το ΕΣΠΑ, 26 δισ ευρώ θα ρέουν τα επόμενα χρόνια.

Η κ.Δαμανάκη είχε μία πολύ καλή ομολογουμένως θητεία στα θέματα αλιείας και κέρδισε τους Βορειοευρωπαίους. Έχει κάθε λόγο να ευελπιστεί σε μία ανανέωση της θητείας της λαμβάνοντας υπόψη και την εθνική διακομματική γραμμή που όλοι αναζητούν.

Η κα. Μπακογιάννη είναι μία πολύ ισχυρή γυναίκα πολιτικός που η πολιτική ιστορία του τόπου δεν της έδωσε τη θέση που ίσως άξιζε. Το γεγονός ότι είναι και γυναίκα ίσως να ευνοεί τη μετακίνηση της σε πιο ώριμους πολιτικά θεσμούς. Μία πολύ δυνατή επιλογή αναμφισβήτητα.

Ο κ.Χατζηδάκης γνώστης των θεμάτων από την προηγούμενη θητεία στα ευρωπαϊκά σαλόνια αλλά και από την παρούσα θέση του ως Υπουργού Ανάπτυξης έχει κάθε λόγο να προσμένει τη θέση διαμάντι. Ό,τι δεν κατάφερε στην Ελλάδα μπορεί να το πετύχει από το κέντρο των αποφάσεων της Ευρώπης υπηρετώντας τους εδώ αποδέκτες των νέων.

Φυσικά ακόμα και μία άλλη επιλογή μπορεί να αναδειχθεί καθόσον πολλοί είναι οι πρόθυμοι και άξιοι ανάλογα και του αξιακού κώδικα του καθενός. Βεβαίως, όλοι ευχόμαστε η επιλογή να γίνει με τον αξιακό κώδικα του κ.Σαμαρά και να μην αποτελέσει και αυτή η κρίσιμη θέση ένα προϊόν συμβιβασμών και σκοτεινών συναλλαγών...