ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Το αποτυχημένο μοντέλο της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης ΑΕ διεκδικεί την επέκτασή του στις Περιφέρειες της Βορείου Ελλάδας

Πενία τέχνας κατεργάζεται, λέει ο σοφός λαός και στην περίπτωση της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης η έκφραση ταιριάζει γάντι. Έπειτα από αρκετά χρόνια ελαχίστου έργου και απόδοσης,  όπως σημειώθηκε με έντονο τρόπο και από τους μετόχους στην πρόσφατη γενική συνέλευση της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης ΑΕ, το διοικητικό συμβούλιο του συγκεκριμένου εταιρικού σχήματος αναζήτησε νέο τρόπο για να αποδείξει την ανάγκη ύπαρξής του και να συναντήσει μία καλύτερη τύχη.

Σύμφωνα με την πορεία της από το 2008, χρονιά ίδρυσής της, μέχρι σήμερα η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης ΑΕ και η διοίκησή της δεν εκπλήρωσε τα μεγαλεπήβολα σχέδιά της να αναπτυχθεί σε έκταση 100 στρεμμάτων στην περιοχή της Θέρμης, να φιλοξενήσει περισσότερες από 200 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό και περισσότερους από 2.000 εργαζομένους. Να εξελιχθεί στη Silicon Valley της Βορείου Ελλάδας και Βαλκανίων. Μέχρι στιγμής στην έκταση των 100 στρεμμάτων, έχουν εγκατασταθεί τρεις εταιρείες, εκ των οποίων η μία στην πρόσφατη γενική συνέλευση κατήγγειλε ως απαράδεκτες τις προσφερόμενες υποδομές και υπηρεσίες. Επίσης υπάρχουν τα γραφεία της Τεχνόπολης ΑΕ, και η Θερμοκοιτίδα Τεχνόπολης 1.300 τ.μ., που φιλοξενεί 13 νεοσύστατες επιχειρήσεις, όπως επίσης και το Ελληνο-Τουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδας.   

Θεωρώντας ως επιτυχημένη αυτή την πορεία η διοίκηση της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης και της θυγατρική της Θερμοκοιτίδα Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης ΑΕ, αποφάσισε να διεκδικήσει ρόλο consultant στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας κερδίζοντας αναθέσεις και υποσχέσεις αναθέσεων σε αντίστοιχους διαγωνισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσπάθεια φέρει και τη συγκατάθεση των εντεταλμένων  επί των ψηφιακών θεμάτων του Μεγάρου Μαξίμου. Η περιοδεία ξεκίνησε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Θράκης και έφτασε μέχρι την περιφέρεια Ηπείρου. Μάλιστα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Θράκης η ανταπόκριση ήταν θετική και πολύ γρήγορη σύμφωνα με την επίσημη ανάρτηση της περιφέρειας (http://www.eydamth.gr/2014-02-12-17-15-39/2014-02-12-17-24-26/491-psosklisi-empeirognomosini.html). Στην Περιφέρεια υποστηρίζουν με πάθος την προτίμησή τους προς την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης ΑΕ θεωρώντας τους ανθρώπους της  ως τους κατεξοχήν αρμόδιους και κατάλληλους για να τους συμβουλεύσουν σε θέματα καινοτομίας, έρευνας και δημιουργίας συστάδων νέας επιχειρηματικότητας.

 

Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση του έργου «ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟ-ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΩΝ Ή / ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΜΘ με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης καλείται η εταιρεία ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε., που εδρεύει στη ΒΕΠΕ Τεχνόπολης – Κτίριο Γ2 ΠΥΛΑΙΑ 55535, να υποβάλει προσφορά για την υλοποίηση του έργου: «ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟ-ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΩΝ Ή / ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ».

 

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ (25.000,00 €) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., η δαπάνη θα βαρύνει τις πιστώσεις του έργου της ΣΑΕ 031/8 με κωδικό 2009Π03180006 και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του άξονα 11: Τεχνική υποστήριξη εφαρμογής ΠΑΜΘ, του ΕΠ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ» 2007/2013. 

Αντικείμενο των υπηρεσιών του Αναδόχου είναι η εκπόνηση Εμπειρογνωμοσύνης για τη διερεύνηση και τεκμηρίωση της σκοπιμότητας, εφικτότητας και βιωσιμότητας ίδρυσης Προ/Θερμοκοιτίδων ή / και Θερμοκοιτίδων επιχειρήσεων νέων τεχνολογιών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΠΑΜΘ) και η σύνταξη προτάσεων για απαιτούμενες ενέργειες, δράσεις και πόρους για την ίδρυση και λειτουργία τους.