ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΞΕΚΙΝΑ

Δημοσιεύτηκε 24 Δεκ 14

Σφύριξε η έναρξη του Β΄ ημιχρόνου του ευρωπαϊκού τελικού της Ελλάδας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας της και όλα τα προγνωστικά  δείχνουν ότι ο αγώνας την 29η Δεκεμβρίου θα πάει στην παράταση μέχρι την 25η Ιανουαρίου 2015.

Η πλευρά των δραχμικών και άλλων δολάριο μπαρούφων έχει το πλεονέκτημα του καταστροφικού παιχνιδιού και της ταμπουρωμένης άμυνας, την οποία οι Ευρωπαϊστές δεν δείχνουν ικανοί να νικήσουν. Οι τελευταίοι εξάλλου δεν διακρίνονται για το ομαδικό πνεύμα και την επιθετικότητά τους. Μετά τις Ευρωεκλογές παρασύρθηκαν από το παιχνίδι του αντιπάλου τους και αναλώθηκαν σε ανούσιες κινήσεις κέντρου. Ο δε αντίπαλος με φονικές αντεπιθέσεις διαπερνούσε την άμυνα του Μαξίμου με χαρακτηριστική άνεση. Φήμες ότι παίχτες του Μαξίμου στοιχημάτιζαν για τον αντίπαλο και πέταγαν την μπάλα άουτ σε προκαθορισμένες φάσεις για να φτάσουμε στο σημερινό τελικό δεν επαληθεύτηκαν ποτέ.

Η ελληνική κοινωνία που δεν γνωρίζει άλλους ήρωες εκτός από τους ποδοσφαιρικούς και μερικούς τραγουδιστές που μονοπωλούν τα CD του Σαββατοκύριακου, συνήθως με δανεικό ΑΦΜ, ακόμα πιστεύει ότι είναι θεατής σε ένα παιχνίδι που μόλις τελειώσει θα πάνε όλοι μαζί να ξεκουραστούν. Τα παιδιά να πιουν το γάλα και οι μεγάλοι να καλαμπουρίσουν. Ο Πρόεδρος να είναι καλά και τα καράβια με το ναυτιλιακό εξωχώριο νοθευμένο πετρέλαιο που ραντίζει το γήπεδο για να γλιστράνε οι ξένες ομάδες. Που και που και καμιά ανώνυμη εθνική δωρεά στις Ένοπλες Δυνάμεις για τη φωτογραφία και ενέχυρο για τα μετέπειτα σύμβολα πίστης και αφοσίωσης.

Κανείς δεν περιμένει κάτι δραματικό στο τέλος του αγώνα και όλα δείχνουν ότι θα κριθούν στην παράταση, ίσως και στα πέναλτι. Η ομάδα με την καλύτερη αντοχή θα κερδίσει και την 26η Ιανουαρίου το σωτήριο έτος 2015 μ.Χ. η ελληνική ιστορία θα καταγράψει τον νικητή. Σαμαράς ή Τσίπρας. Ευρώ ή δραχμή, με μακρινό γκολ του αγνού επιθετικού Λαφαζάνη της εθνικοποίησης των τραπεζών.

Αν και όλα δείχνουν πως είναι στημένα, δεν μένει να δούμε παρά ποιος είναι ο καλύτερος "στρατηγός" των ελληνικών γηπέδων της πολιτικής...