ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠAΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΕΥΚΟΛΗΣ ΛΥΣΗΣ

Δημοσιεύτηκε 18 Φεβ 2015

Στοιχειώνει την Ελλάδα και κατατρώει τις δυνάμεις της η εμμονή κοινωνίας και πολιτικής ηγεσίας στην εύκολη λύση. Στον άκρατο δανεισμό, στην ευρωπαϊκή επιδότηση, στο κρατικό βύζαγμα, στη λάθρα εργασία, στη ψεύτικη ζωή, στον ιδεολογικό παροξυσμό.

Το εθνικό δόγμα του διορισμού του Δημοσίου, του "μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει", που κατέληξε στο εθνικό σύνθημα "Κλέψε και Εσύ" πρέπει να καταργηθεί πριν είναι αργά.

Δεν υπάρχει εύκολη λύση στην Ευρώπη, τη Ρωσία, την Κίνα, την Αραβία, στην Οικουμένη όλη. Κάθε επιλογή έχει και το αντίτιμο της. Το ξεπούλημα της σάρκας από την έμμισθη δημιουργία διαχωρίζει το ζώο από τον άνθρωπο.

Η Ελληνική κοινωνία, εμείς, εξαντλήσαμε και το τελευταίο αποθεματικό μας, την υποθήκευση των επόμενων γενιών και κανείς δεν μας δανείζει πια έναντι της ελληνικής φιλοσοφίας που δίδαξε την οικουμένη. Αν δεν αλλάξουμε και σταματήσουμε να καταθέτουμε τα διαπιστευτήρια μας, μαζί με τη ψυχή και τη ζωή μας, στο παρακράτος που λατρέψαμε δεν θα υπάρχουμε για πολύ στην ίδια έκταση και ύπαρξη.

Τα ληστρικά επιτόκια των Ελλήνων, η πληρωμένη παιδεία των ελλήνων, η προδοτική άμυνα των Ελλήνων, η τσεπωμένη υγεία των Ελλήνων, η λαδωμένη επιχειρηματικότητα των Ελλήνων, η αναβαλλόμενη δικαιοσύνη των Ελλήνων, η επιλεκτική θρησκεία των Ελλήνων, η ανέντιμη σκλαβωμένη εργασία των λαθρομεταναστών και η συναλλακτική πολιτική των Ελλήνων δεν συγκρατούν άλλο αυτή τη χώρα, την Ελλάδα. Υπηρετούν μόνο τους υπονομευτές της, ξένους και ντόπιους.

Το παραμύθι της άλλης λύσης, που ανάτρεψε τον κ.Παπανδρέου, τον κ.Σαμαρά και σε λίγο θα στριφογυρίσει ανελέητα και τον κ.Τσίπρα με τον ίδιο τρόπο, δεν υπάρχει.

Δεν μπορεί άλλο να μεταναστεύει η νεολαία. Δεν μπορεί κάθε προσπάθεια να πνίγεται κατ’ εντολή των κατεχόντων την εξουσία. Δεν υπάρχει οικονομία όταν δεν υπάρχει κοινωνία. Κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία πνίγεται αν δεν προσκυνήσει στο παρακράτος. Κάθε δημόσια μεταρρύθμιση χάνεται στην άβυσσο της δημόσιας υποταγής των θεσμών και των προσώπων σε αντάλλαγμα της ύπαρξης τους.

Το λάδι τελειώνει όσο δεν αντιμετωπίζουμε υπερήφανα την πραγματικότητα και το καντήλι θα σβήσει. Η αυγή δεν θα είναι χρυσή και το σκοτάδι οδυνηρό.

Η Ελλάδα δεν σώζεται με δόσεις παρά μόνο με εκτρώσεις του σκουληκιού που τρώει τα σωθικά μας επί δεκαετίες. 

Ποιος θα είναι επιτέλους ο χειρούργος της πολιτικής που θα μας σώσει, χωρίς να ζητήσει στο Μέγαρο Μαξίμου το "φακελάκι" του...