ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ

Δημοσιεύτηκε 3 Σεπ 2015

Στη τελική ευθεία για τις κάλπες, το ραντεβού του λαού με την ιστορία του που είναι πλέον απρόβλεπτο σε χρόνο. Ευτυχώς όχι σε τόπο με σταθερή αξία της χώρας μας την εταιρεία Singular Logic που πριν και μετά τα Μνημόνια έχει την ικανότητα να μας φέρνει αξιόπιστα το αποτέλεσμα των εκλογών στις οθόνες το βράδυ, ανεξάρτητα από τις ορέξεις των Πρωθυπουργών μας, που όποτε θυμούνται κλείνουν τη Βουλή και προκηρύσσουν εκλογές.

Βεβαίως τα τελευταία χρόνια μετά την παγκόσμια φούσκα του αόρατου χρήματος ήρθαν και οι δημοσκοπήσεις, επιστημονικές έρευνες που μας ενημερώνουν για την τάση των ανθρώπων τη δεδομένη στιγμή. Βεβαίως αν η τάση των ανθρώπων είναι συγκεκριμένη σήμερα, την παραμονή των εκλογών, γιατί να αλλάξει την επομένη και αν αλλάζει τι συμβαίνει;

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου φαντάζει δεδομένο, περιέργως. Ο ΣΥΡΙΖΑ που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ και θα μας οδηγούσε στο δρόμο της επαγγελίας μάλλον οδεύει χαλαρά στη δεύτερη θέση, χάνοντας από ένα κόμμα που δεν έχει καν αρχηγό εκλεγμένο από τη βάση του. Η Νέα Δημοκρατία πρώτη θα κληθεί να αλλάξει τον εαυτό της, εκείνον που μας οδήγησε την μυθιστορηματική πενταετία 2004-09 της διακυβέρνησης Καραμανλή στο παγκόσμιο όνειδος και τη διετία Σαμαρά 2012-15 από το Μνημόνιο 1 στο Μνημόνιο 2.

Πιο κάτω, για τις θέσεις UEFA που λέει και το στοίχημα, η ίσως εγκληματική οργάνωση που παραμένει περιέργως ένα ανεξιχνίαστο έγκλημα, όπως τόσα άλλα στην κοινωνία μας. Δολοφονίες δημοσιογράφων, χρυσαυγιτών, επιχειρηματιών, οργάνων της τάξης που δεν κατάφερε η ελληνική αστυνομία να εξιχνιάσει ποτέ. Να βρει τον εγκέφαλό τους. Αθώα μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου η Χρυσή Αυγή, όμηρος της ελληνικής δικαιοσύνης για κάποιους έχει το σίγουρο κεφάλι για την αξιωματική αντιπολίτευση σε περίπτωση συγκυβέρνησης.

ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΚΚΕ ακολουθούν από κοντά ασθμαίνοντας.

Στην ουρά είναι το μεγάλο ενδιαφέρον και η πεμπτουσία αυτών των εκλογών. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι η μεγάλη έκπληξη των εκλογών. Μέσα στη Βουλή λοιπόν ένα κόμμα που έκανε οτιδήποτε δυνατό για να διαψεύσει τον εαυτό του. Για λίγους βέβαια απλά να τον επιβεβαιώσει. Αρχηγός και οπαδοί του θα κρέμονται από τα χείλη του εκπροσώπου της εταιρείας όταν θα ανακοινώνει το πρώτο ασφαλές επίσημο exit poll αργά το βράδυ της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Αν μπει ο κ.Καμμένος που κάηκε και μας έκαψε πώς να μην μπει και ο κ.Λεβέντης. Ποια θα είναι η αξιοπιστία των εκλογών σε αυτή την περίπτωση. Ο λαός μπορεί να τον θέλει αλλά η Singular Logic θα μας πει το αποτέλεσμα. Με Καμμένο μέσα χρειάζεται και ένας Λεβέντης μεταξύ 3% και 5%, είναι σίγουρο. Όχι παραπάνω αυτή τη φορά. 

Ο άγνωστος Χ, ο "αναρχικός" του ΣΥΡΙΖΑ κ.Λαφαζάνης δεν μπορεί παρά να ανταμειφθεί για τη συνέπεια των επιλογών του. Ο γνήσιος εκπρόσωπος του ξανθού γένους, των παραδόσεων και της επανάστασης, δεν μπορεί παρά να συμμετέχει στην επόμενη Βουλή. Κανείς δεν ξέρει πότε μπορεί να χρειαστεί ξανά ένας μπουρλιοτέρης, για το καλό της πατρίδα φυσικά.

Με χαλαρούς ρυθμούς όλοι λοιπόν μπορούμε να επιστρέψουμε από τη θάλλασα, να τακτοποιήσουμε τα του οίκου μας και το βράδυ των εκλογών να παραγγείλουμε μία πίτσα και να παρακολουθήσουμε τη SingularLogic να μας ανακοινώνει το αποτέλεσμα των επιλογών μας.

Έτσι και αλλιώς Κυβέρνηση για να αλλάξει τον τόπο προς το καλύτερο  δεν θα έχουμε.
Κανείς δεν θέλει να γίνει αυτοφωράκιας για το Μνημόνο 4...