ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΣ

Την εκκωφαντική σιωπή επιλέγει το ΓΕΣ στο εδώ και μήνες ρεπορτάζ και δημοσιεύσεις του thedayaftergr για τις κατ' επανάληψη διαδικασίες έγκρισης αποστολής Αξιωματικών στο ΝΑΤΟ χωρίς να απαιτεί τον έλεγχο αν μιλάνε ή γράφουν αγγλικά. 

Το γεγονός άρνησης για τον υπέρτατο οργανισμό υπεράσπισης της κοινωνίας μας και των αξιών της παραδοχής ή υπεράσπισης της πραγματικότητας και απαντήσεων στα ερωτήματα για τη Βαβέλ του παραλόγου ευχόμαστε να μην αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο προστασίας ενός χρόνιου έξω-θεσμικού κατ’ επανάληψη παράλληλου συστήματος που έχει διεισδύσει στις κρατικές δομές και ορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού και τις εξαιρέσεις.

Τίποτα πρωτότυπο ενδεχομένως για μία χώρα που η διαφθορά την κατατάσσει στην αντίστοιχη λίστα σε θέσεις με υπανάπτυκτες χώρες και οι κρατικοί θεσμοί της καλούνται να κληθούν να υπερασπίσουν τις αξίες της ή τις αξίες τους ταυτόχρονα.

Η μόνη αντίδραση προήλθε προς έκπληξή μας από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΣ Συνταγματάρχη κ.Φανιό ο οποίος κατόπιν της συνεννόησής του με τους νομικούς του σύμβουλου, όπως μας ενημέρωσε, απαιτεί και εγγράφως την ανασκευή στα «περί εκπροσώπου που ψεύδεται» όπως αναγράφηκε στο κείμενο

ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΘΑ

Ασφαλώς και το Σύνταγμα της χώρας στο άρθρο 14 περί ελευθερίας του τύπου αναγράφει σαφώς την ελευθερία του λόγου και τις προβλεπόμενες διαδικασίες σε περίπτωση που κάποιος θεωρεί ότι θίγεται. 

Ο σκοπός του δημοσιογράφου όμως, όπως γνωρίζει εκ των καθηκόντων του ο κ.Φανιός, είναι να γράφει τα δημόσια και να αναζητεί την αλήθεια στα κατά τη κρίση του κακώς κείμενα της κοινωνίας μας. Αλίμονο, αν από τα δημοσιευμένα στοιχεία σε σειρά άρθρων εδώ και πολύ καιρό για την εξ αρχής οφθαλμοφανώς παράλογη και δυστυχώς κατ’ επανάληψη τακτική επανδρώσεων θέσεων του ΝΑΤΟ, με διαδικασίες ελάχιστα τιμητικές κατά τη γνώμη μας για το ΓΕΣ, περιορίζεται στην προσωπική διαμαρτυρία ενός λειτουργού του.

Ο κ.Φανιός ως Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού δεν ήταν ήταν προφανώς πολύ καλά ενημερωμένος όταν στην πρώτη επικοινωνία απάντησε για το θεμα ότι δεν είναι δυνατό να μην πιστοποιείται στο ΣΕΚΓ ο οποιοσδήποτε Αξιωματικός που αποστέλλεται να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο Ειδικών Επιχειρήσεων στην έδρα του ΝΑΤΟ στη Μονς. Στη δεύτερη επικοινωνία μας είχε σαφώς λάβει την ενημέρωση του και τις εντολές του όταν υποστήριζε  ως εκπρόσωπος του ΓΕΣ -και όχι προφανώς ως κ.Φανιός- ότι το ΝΑΤΟ δεν απαιτεί την πιστοποίηση κατά STANAG 6001 για τον όποιο Αξιωματικό επιλέγει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο του ΓΕΣ να αποστείλει τελικά. Είναι εξίσου βέβαιο όμως ότι και με ένα απλό τηλεφώνημα όπως κάναμε εμείς για να ενημερωθεί από το NATO θα είχε διαπιστώσει ότι απαιτείται υποχρεωτικά από την περιγραφή της θέσης η πιστοποίηση της αγγλικής ως υποχρέωση για όποιον επανδρώνει μία τόσο ευαίσθητη θέση. 

Συνεπώς η ενημέρωσή μας από τον αρμόδιο εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΣ ήταν ανακριβής, αναληθής, και όπως θέλει επιθυμεί το ΓΕΣ να αποδοθεί το αποτέλεσμα της δήλωσης, είτε από σκοπιμότητα είτε από άγνοια. 

Σε κάθε περίπτωση το σχόλιο του thedayaftergr όπως διαβεβαιώσαμε και τον κ.Φανιό ουδεμία πρόθεση είχε προς το πρόσωπό του αλλά προς την ιδιότητά του όπως αρμόζει και στο δημοσιογραφικό έργο. Αν ο κ.Φάνιος το εξέλαβε προσωπικά ασφαλώς και ζητάμε συγγνώμη αναμένοντας την όποια θέση του για τη δημοσίευσή της. Το thedayaftergr θα ήταν υπόχρεο αν ο επρόσωπος Τύπου έστελνε επίσης και κάποιες απαντήσεις στη σειρά ερωτημάτων τις οποίες η ηγεσία του ΓΕΣ για άγνωστους λόγους επιλέγει να αγνοεί.

Το θέμα έχει εξαντληθεί για τους αναγνώστες μας και μόνο λύπη προκαλεί, εξάλλου η δικαιοσύνη, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα αποφανθεί για την ενάσκηση των καθηκόντων των ιθυνόντων. Εξακολουθεί στις εποχές που ζούμε όμως να προκαλεί αρνητική εντύπωση η εμμονή στην αποδοχή ως ορθή μία διαδικασίας που προκαλεί τον μέσο κοινό φορολογούμενο και τη λογική.